Παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη

Η Nova στηρίζει μέσα από στοχευμένες δράσεις  τα  παιδιά  που μεγαλώνουν στους κόλπους εθελοντικών και κρατικών οργανισμών φροντίδας και προστασίας  παιδιών, αλλά και παιδιά που βιώνουν τις συνέπειες φυσικών καταστροφών.

Οι παρακάτω δράσεις, αποτελούν ενδεικτικά παραδείγματα της δραστηριοποίησης της εταιρίας στον συγκεκριμένο πυλώνα προσφοράς, κατά τα πρόσφατα έτη.

  • Δράση «Εθελοντική προσφορά εργαζομένων στο πλαίσιο Bazaars» 
  • Δράση «Εθελοντική προσφορά εργαζομένων στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας στο Μάτι» 
  • Δράση «Η Nova προσφέρει στα παιδιά!» 
  • Xορηγίες 

Δράση «Εθελοντική προσφορά εργαζομένων στο πλαίσιο Bazaars»

Η δράση αφορά στην στήριξη οργανισμών και φορέων φροντίδας και φιλοξενίας παιδιών, μέσα από την αγορά εκ μέρους των εργαζομένων της εταιρίας εποχιακών ειδών σε “Bazaars” (π.χ. Χριστουγεννιάτικο ή Πασχαλινό Bazaar) που διενεργούνται από τους εν λόγω φορείς είτε σε όλες τις διοικητικές κτιριακές εγκαταστάσεις της Forthnet ανά την Ελλάδα, είτε και σε επιλεγμένα καταστήματα Nova.

Δράση «Εθελοντική προσφορά εργαζομένων στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας στο Μάτι»

Η δράση επικεντρώθηκε στην προσφορά εθελοντικής εργασίας από τους εργαζόμενους της εταιρίας για την αναμόρφωση του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας στο Μάτι, μέσω του ελαιοχρωματισμού του περιβάλλοντος χώρου, με στόχο την επανεκκίνηση της ψυχολογίας των μαθητών, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων προέρχονται από τις περιοχές Μάτι και Νέος Βουτζάς που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου 2018.

Επιπλέον, η εταιρία διοργάνωσε στο χώρο του σχολείου και ειδική προβολή παιδικής ταινίας για όλες τις τάξεις, που συνοδεύτηκε από παράδοση ατομικού αναμνηστικού δώρου στο κάθε παιδί, με στόχο πάντα να συνδράμει στην ψυχολογική ανάταση των παιδιών.

Δράση «Η Nova προσφέρει στα παιδιά!»

Η δράση αφορά στην παροχή της υπηρεσίας συνδρομητικής τηλεόρασης “Nova Full pack”, συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού και της εγκατάστασης, στις κτιριακές εγκαταστάσεις οργανισμών και φορέων μακροχρόνιας φιλοξενίας παιδιών που δραστηριοποιούνται στην ελληνική επικράτεια, σε παιδιατρικές κλινικές νοσοκομείων, αλλά και σε φυλακές ανηλίκων, και στόχο έχει την ποιοτική τηλεοπτική ψυχαγωγία των παιδιών.

Χορηγίες

Η Nova είναι αρωγός επιλεγμένων φορέων φροντίδας και προστασίας παιδιών, των οποίων το έργο εμπίπτει στους στρατηγικούς πυλώνες κοινωνικής συνεισφοράς της εταιρίας.

Ενδεικτικά, τα τελευταία χρόνια η εταιρία είναι Μεγάλος Χορηγός του σωματείου «Ιππόκαμπος ΑμεΑ», αποστολή του οποίου είναι η προαγωγή της σωματικής, ψυχικής και νοητικής ανάπτυξης παιδιών με ειδικές ανάγκες μέσω αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.